skip to Main Content

Carry Doorn aan het woord
Carry’s belangstelling voor textiel gaat heel ver terug. “Mijn oma was coupeuse, en ook mijn moeder maakte zelf kleding. Als kinderen gingen mijn vriendinnetjes en ik op oude gordijnen liggen, ons lichaam aftekenen en uitknippen en bijvoorbeeld als jurk dichtnaaien.” Na een studie modevormgeving aan de kunstacademie in Utrecht werkte zij vervolgens jarenlang in de modewereld. “Ik heb veel verschillende collecties casual- en sportkleding ontworpen, waaronder die van de Aegon Schaatsploeg en gaf daarnaast kleur en stijl advies. Toch had ik daar niet echt iets mee, ik zag het gewoon als mijn werk. Maar nu, met deze nieuwe kledinglijn, is dat heel anders.
Telkens wanneer een ontwerp klaar is, ben ik opnieuw enthousiast en blij dat het zo prachtig geworden is.”


Bijzondere kleding voor iedereen die zichzelf iets moois gunt – zo omschrijft Carry haar kledinglijn. “De ontwerpen zijn zeer gevarieerd, van dagelijks draagbare rokken en tops tot feestelijke party outfits en ook bruidsjurken,” vertelt ze enthousiast. “Ik werk met natuurlijke materialen zoals zijde, linnen, wolvezels die veranderen in vilt; alle kleding is handgemaakt en op afspraak is veel (alles) mogelijk. Unieke kleding, uit het rek of die echt persoonlijk wordt afgestemd. En voor een leuke prijs, want onder de honderd euro is al zeker iets te vinden.”

Stukje uit een interview met de ontwerpster
Tijdens het gesprek hoor ik diverse mooie verhalen. Zo was Carry enige tijd geleden in New York waar zij deelnam aan een modebeurs samen met een groep Nederlands ontwerpers. ‘Het was ontzettend leuk om me te presenteren als Nederlandse kunstenares. Mode-icoon Barbara Flood, van Barbara’s Closet, heeft een kleine collectie van evagodiva! aangeschaft. Zij nodigde mij uit langs te komen in haar bijzondere winkel op Park Avenue, waar veelal door grootheden uit de film- en modewereld gekocht wordt. Een zeer bijzondere vrouw en een mooie ervaring.’

‘Veel mensen vinden mijn werk bijzonder, uniek en zien het als een vorm van kunst. Ik geniet van het werken met deze geweldige, ambachtelijke techniek,’ zegt zij. ‘Het product ervan moet bij voorkeur draagbaar zijn. En verkoopbaar, dus betaalbaar. Het is heerlijk om met zoveel plezier mijn werk te doen, en mensen blij te maken.’

Altijd welkom in het atelier van Carry Doorn

In het atelier van Carry worden naast haar prachtige jurken ook interieurproducten en -textiel gemaakt die je direct kunt aanschaffen. Heb je een  specifieke wens, dan kan zij dit voor je maken, nadat je idee besproken is. Carry maakt bijvoorbeeld ragfijn vilt en zij beschilderd haar stoffen, waardoor er een uniek beeld ontstaat. Of kom haar technieken en werkwijze leren in een van de workshops die zij geeft.

Creativiteit, passie, en authenticiteit spelen in haar werk een grote rol. Het ambachtelijke, het handwerk terug te brengen in deze tijd van snelle productie, is haar grote wens.

Kom vrijblijvend op bezoek, of houdt via een nieuwsbrief, de website of Social Media de “open dagen” van Carry’s atelier in de gaten.

 

       

AtelierWoning Villa Volta
Utrechtseweg 296
3818 EV Amersfoort
(inrit bij hectometerpaaltje 86,9)

06 288 492 50

Op afspraak langskomen is altijd mogelijk. “Dat is trouwens vrijblijvend hoor – net als in kledingwinkels geldt ook bij mij geen aankoopverplichting,” lacht ze.

Back To Top
×Close search
Zoeken