skip to Main Content
De schakel naar (on)bewuste beleving
Waar richt jij je focus op?

 

Wat is Hypnose nu eigenlijk?
Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Hypnose is helemaal geen opzienbarend verschijnsel. Het maakt gebruik van ontspanningstechnieken en maakt contact met je onbewuste systeem, daar waar de verandering gaat plaats vinden. Het is vergelijkbaar met een dagdroom of een fantasie.
Hypnose is dus een staat van diepe ontspanning, waarbij tegelijkertijd bewust volledig op iets wordt geconcentreerd. In deze staat gaat het bewustzijn (analytisch en logisch denken) naar de achtergrond, evenals je ego (kritische factor). Als dit gebeurt komt de mogelijkheid vrij om direct met het onderbewustzijn (o.a. gedrag en emoties) te communiceren. Deze directe toegang tot het onderbewustzijn biedt mogelijkheden om gewenste veranderingen op een effectieve, snelle en bovenal veilige manier door te voeren.

 

Wat verteld de wetenschap?

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een krachtig middel is in therapieën en bij hulpverlening. Hypnose is een kostenbesparende methode; het is doelgerichter en sneller dan veel andere therapieën en het voorkomt bij een groot aantal klachten onnodige medische behandelingen en medicijngebruik.
Hypnose is zeer effectief bij het behandelen van uiteenlopende problemen. Er zijn op Hypnose technieken om je te helpen met stoppen met roken, en met afvallen en op gewicht blijven. 

Met hypnose wordt er gezorgd dat het bewustzijn op iets anders wordt gericht, zodat de kritische brein wordt omzeild, en zodoende direct met het onderbewustzijn kan worden gecommuniceerd. Hoewel het zeker mogelijk is om bewust en op wilskracht iets te veranderen, kan je ook kiezen om de verandering onder hypnose te maken.  lukt dat meestal met alleen de wil niet of heel moeizaam en vallen de resultaten op langere termijn vaak tegen. En kan je met hypnose, de oude programma’s die op de achtergrond draaien, de ego-stemmetjes die jou in je “oude gedrag” houden en uit je onderbewustzijn komen aanpassen. Zoals uitingen in denken en voelen die zorgen voor een negatief zelfbeeld, die je nog geloofd en gebruikt in je leven.
Onder hypnose wordt er een positieve emotie op de negatieve belevingen geplaatst, waardoor je anders gaat ervaren en er een andere reactie en beweging ontstaat. 

“Elke vorm van hypnose is zelfhypnose. Een hypnotiseur begeleidt het proces om je hierin te brengen.”
Je kiest zelf om ‘onder hypnose’ te gaan En je houdt zelf de regie.

Wat is hypnose niet?
Hypnose roept vaak associaties op van een toneelhypnotiseur, die mensen spectaculaire dingen laat doen zonder dat ze daar controle over hebben of het zich later kunnen herinneren. Hierdoor denken mensen dat ze in hypnose hun wil verliezen. Dit is onjuist. Een therapeut laat een cliënt niets tegen zijn of haar eigen wil doen. Je bent tijdens de trance wel degelijk bewust van wat er gebeurt en de therapeut brengt je in trance om je te ontspannen, om zo via je onderbewuste, het probleem waarvoor je komt, met nieuwe suggesties die jou bijdragen, te veranderen. Klik hier voor de diverse hypnose mogelijkheden.
Hypnose therapie helpt bij:
fobieën, slaapproblemen, piekeren, allergieën, stress, angst, depressie, afvallen, verslavingen, stress reductie.

En wat zo prachtig en uiterst effectief is “Het onderbewustzijn ondersteunt het zelfhelend vermogen van geest en lichaam.”

Ervaar zelf wat wat hypnotherapie voor jou kan betekenen.
Je bent van harte welkom in mijn praktijk aan de rand van het bos en Amersfoort,

Carry
06 288 492 50
info@carrydoorn.nl

 

 

Back To Top
Zoeken