skip to Main Content

Een vaatwasser voor je ziel

 

Een vaatwasser voor je ziel

Gisteren was ik mijn nieuwe vaatwasmachine aan het inruimen en bedacht dat zo’n ding toch wel handig is. We hebben de vaat een aantal jaren met de hand gedaan omdat de ‘oude’ niet meer werkte en we geen moeite deden om een nieuwe aan te schaffen. Ik vond het zelf wel meditatief een afwasje op z’n tijd ;).

Daar was niet iedereen in het gezin het mee eens. Sinds kort dus weer een vaatwasser. En joh, ik merk dat ik het hartstikke handig vind! Scheelt toch en boel tijd en minder rommel op het aanrecht.

En daarbij geen gezeur meer van wie de vaat doet. Iedereen bij ons, incluis moi, heeft het gevoel dat een vaatwasser minder werk kost dan de vaat doen.

Toen werd ik deze week gebeld door iemand die informeerde naar het Choose Again, 6 stappen proces, die ik aan groepjes geef, en in 1 op 1 sessies, met de vraag, of het proces wel echt de oplossing was voor al zijn problemen.

Elke vraag is welkom, ondanks dat ik ook wat moest lachen en hem direct kon vertellen dat dit niet het geval is. Als je denkt dat dit prachtige proces je problemen voor je gaat oplossen heb je het niet bij het juiste eind. Al word je wel een stuk op weg geholpen en er door ondersteund en vooruit geholpen

Het oplossen van problemen of het doorbreken van belemmerende overtuigingen moet je nog steeds zelf doen. Het 6 stappen proces zorgt ervoor dat je ontdekkingen doet en inzichten krijgt in je eigen gedrag en daardoor los kan laten wat je niet meer bijdraagt in je leven.
Je kan dit prachtige proces leren in groepjes, in zogenaamde Cirkels, of in 1 op1 sessies. Door dit proces vaak te herhalen (kan na wat oefenen heel snel) en toe te passen in je leven, herken je sneller je triggers en de daarbij horende emoties, die je aanpast door anders te kiezen. Zo ben je geen slachtoffer meer, maar een winnaar in en van je eigen leven. De verantwoording daarvoor, zal je ervaren, neem en kies jezelf graag, omdat je er zo mee opschiet. Dat moet je natuurlijk zelf willen doen, dat doet het proces van Choose Again niet voor je.

Een vaatwasser in huis maakt het nog niet direct zoals bij Mari Kondo, we moeten nog steeds de vaat in en uit de vaatwasser halen. Er moet dus nog wel wat gedaan worden, maar het ding zorgt er wel voor dat ik sneller en makkelijker een opgeruimd aanrecht heb, en iedereen blij is.

Voor alles wat goed gaat in ons leven, nemen we onbewust makkelijk de verantwoordelijkheid. We voelen ons dan goed, zonder er bewust bij stil te staan. Maar als het een tijdje tegenzit, dan hebben we veelal de neiging om het buiten onszelf te zoeken en wijzen we snel naar de ander of de omgeving. Weg met het verantwoordelijkheidsgevoel, wij zijn immers niet de schuld, vinden we.

Inzichten en de daarop volgende veranderingen komen op het moment dat je zelf een kijkje in jezelf durft te nemen. Dan is het 6 stappen proces van Choose Again een zeer helpende tool op weg naar meer vrijheid en blijvende verandering in je leven.

Je leert dus door de ondersteuning van deze waardevolle methode, om zelf de verantwoording te pakken en een nieuwe koers te gaan varen.

Ben je bereid om zelf aan het roer te gaan staan van je eigen schip? Een nieuwe richting te kiezen en actief met de stroom mee te gaan in het proces van Choose Again, dan ben je van harte uitgenodigd om te ontdekken hoe veel kracht, energie en opluchting het geeft als je voor de volle 100% verantwoording neemt voor jezelf in je leven.

Back To Top
Zoeken