skip to Main Content

Zo binnen Zo buiten, dezelfde beleving

Choose Again

MIJN BINNENKANT is de oneindige innerlijke wereld in mij. Mijn vonkje, vanuit de universele eenheid die ik ben. De bron waaruit mijn, IK BEN, ontstaat, en in vertrouwen ontspringt om met vloeiende beweging te gaan stromen, vanuit onvoorwaardelijke liefde, vrede, licht en kracht. En alles wat daar weer uit voort mag komen als; humor, passie, lucht, grootsheid, vreugde en wat ik vanuit mijn pure essentie kan neerzetten.
Ik laat het door me heen, voor me uit gaan, en als mij zijn.
Het is …. Ik ben …. En alles is goed. 

MIJN BUITENKANT is mijn uiterlijke wereld. Het verhaal dat ik over mijzelf vertel, en veelal geloof als waar. Het is het topje van de ijsberg, dat ik in mijzelf en de ander weerspiegelt zie. En met deze projecties wil ik bewijzen dat ik “geloofwaardig” ben en dus zet ik uit wat ik in mijn vroege jeugd heb aangenomen over wie ik denk te zijn. 

Deze identificatie met mijn ik-beeld is de illusie die mij in slaap houd, weg van mijn pure essentie van wie ik werkelijk ben. Ik denk deze illusie uit alle macht te moeten beschermen en uitzetten, omdat ik geloof en bang ben anders de controle te verliezen en dan gaat het fout. Dat zorgt voor gedachten en gevoelens van angst, onmacht, spanning, verdriet, boosheid en uitputting.
Wie van de twee wil ik zijn/ ben ik? Het gevecht of de vrede?
Welke kant kies ik? Ogenschijnlijk makkelijke keuze, toch? 

Mijn ego maakt het me lastig door me tegen te willen houden met zijn bange verhalen. Toch deze stories overstijgen, en elke keer wanneer nodig, de hobbel erover te nemen, en naar mijn stille binnen te keren, en mijn uiterlijke zelf tot stilte te manen.
Wees een moment stil, uiterlijke-zelf, zeg ik, zodat ik de zachte stem van mijn innerlijke-Zelf hoor.
Deze stem is er altijd, altijd geweest en zal er altijd zijn. Het is de stem van de onvoorwaardelijke liefde in mij.
Elke keer wanneer ik weer mijn buitenkantje ervaar kies ik ervoor om over te stappen naar mijn liefdevolle, milde, heel en complete, pure zelf. En deze om ondersteuning te vragen, om terug te keren uit de illusie naar de essentie die ik ben …

En ik hoef het niet alleen te doen.

Elke keer weer wanneer ik onvrede voel kan ik bewust voor vrede kiezen. Het proces van Choose Again is daarbij ondersteunend en ongelooflijk helpend.  De 6 stappen naar vrijheid van het proces, geven mij handvaten om snel en effectief van angst naar liefde over te stappen. En meer en meer van binnen naar buiten te schijnen.
Wat een liefdevolle en helende tool heb ik leren kennen. Daar ben ik dankbaar voor.
❤️

Back To Top
Zoeken